Комплект цветни филтри Meade серия 4000 #1

139,95 лв. 132,95 лв.
  • Марка: Meade
  • Кат. номер: 71832
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Комплектът цветни филтри Meade серия 4000 #1 позволява наблюдение и фотографиране на детайлите на повърхностите на планетите, които често са практически невидими без филтриране. Изберете филтъра или комплекта филтри, който най-добре отговаря на Вашите нужди, и вижте какво сте пропускали! Използвайте филтрите поотделно или в комбинация, за да постигнете селективно филтриране на видимия цветови спектър.

Произведен от най-висококачественото оптично стъкло, цветовият спектър на всеки филтър е интегриран в самото стъкло, вместо това да се осъществява с по-нискокачествени цветни покрития. Всички филтри са с антирефлексно покритие от двете страни на стъклото за най-добри характеристики и са с резба за и са съвместими с всички окуляри Meade серия 4000 и серия 5000.

Цветните филтри се смятат от мнозина за ключова задължителна принадлежност за наблюдение и заснемане на Луната и планетите.

Комплектът включва:

  • #12 жълто (74% пропускливост): Контрастира силно със сините цветови характеристики на Юпитер и Сатурн, като същевременно подобрява червените и оранжевите характеристики. Полезен за увеличаване на контраста на лунните характеристики.
  • # 23A светлочервено (25% пропускливост): Силен контраст и подобрение на маргинално дефинираните синьозелени детайли на повърхността. Полезен преди всичко за наблюдения на Юпитер, Сатурн и Марс. Увеличава контраста между Меркурий и яркото синьо небе по време на наблюдения през деня или при полумрак.
  • #58 зелено (24% пропускливост): Поясите и структурата на Юпитер и Сатурн. Увеличава силно контраста на полярните ледени шапки на Марс и увеличава контраста на трудните атмосферни явления на Венера.
  • #80A синьо (30% пропускливост): Популярен филтър за изследване на Юпитер и Сатурн. Подобрява контраста на линиите и ивиците на облачните пояси на Юпитер, както и детайлите на Червеното петно. Изяснява детайли в поясите на Сатурн и явленията на полюсите. Много полезен като засилващ контраста лунен филтър.
Марка Meade Instruments Corp.
Гаранция, years 2
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm 15.24x10.16x10.16
Транспортно тегло, kg 0.17