Цифрова камера за микроскоп Levenhuk MED 5M с течнокристален дисплей 9,4"

1 739,95 лв. 1 652,95 лв.
 • Марка: Levenhuk, Inc., USA
 • Кат. номер: 74246
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Тази цифрова камера Levenhuk MED е обширна визуална система за работа в лаборатория. Оборудвана е с цветен течнокристален сензорен екран, базиран на Android, към който се предава изображение от микроскоп в режим на реално време. Това означава, че не е нужно да гледате през окуляри и да напрягате очите си – можете да следите как напредва изследването върху екрана. Това е удобно както за самостоятелна работа с образци, така и за групови изследвания.

Освен да показва изображението, камерата може да заснема снимки и да записва видеоклипове. Записите се запаметяват на вградената памет; освен това можете да ползвате и външна памет и карти памет. Качеството на изображението и видеото е подходящо за професионална употреба поради ясно различимите детайли на малките структури и високия контраст на изображението. За управлението на камерата се използва вграден софтуер: всичките функции са налични на течнокристалния сензорен екран. Можете да свързвате допълнителни принадлежности: слушалки, клавиатура, мишка за компютър, външен монитор или телевизор.

Струва си да се споменат и възможностите за обработка на изображението на записания материал. Като използвате предварително инсталиран софтуер, можете да регулирате размера, яркостта, контраста, гамата, остротата и наситеността на изображението, да настройвате времето за експозиция и баланса на бялото, да извършвате калибриране на камерата с обективите и да измервате образци или структури (налични са няколко различни мерни единици). В допълнение към това софтуерът позволява да се извършва анализ на частици.

Камерата разполага със стандартен диаметър на цилиндъра и може да се монтира в микроскопи с тръба на окуляра с диаметър 23,2 mm. Не се препоръчва да използвате камерата с монокулярни или бинокулярни микроскопи, защото екранът е доста тежък и поради това камерата и микроскопът може да се преобърнат поради наклонената ѝ позиция. Използвайте камерата само с тринокулярни модели, които имат отделна вертикална тръба на окуляра. Необходим е монтажен адаптер при прикрепване на камерата към тръбата на окуляра (закупува се отделно).

Камерата е с променливотоково захранване.

Характеристики:

 • 9,4" цветен сензорен екран
 • Не е необходимо да се свързва към компютър или външен екран
 • Предава изображения в режим на реално време и записва изображения и видеоклипове
 • Записаните материали се запаметяват на вградена памет (4 GB) или външна карта памет (microSD карти до 32 GB)
 • Поддържа и допълнителни принадлежности: слушалки, флаш памет, мишка за компютър
 • С променливотоково захранване

Комплектът включва:

 • Цифрова камера с течнокристален екран
 • Захранващ кабел за камерата
 • Ръководство за потребителя и доживотна гаранция

Внимание! Не забравяйте, че мрежовото напрежение в САЩ и Канада е 110 V и 220–240 V в повечето европейски страни. Моля, вижте в таблицата с техническите спецификации правилното мрежово напрежение и никога не се опитвайте да включите устройство за 110 V в захранващо гнездо за 220 V изход и обратно, без да използвате преобразувател.

Спецификации
Максимална резолюция 2048x1536 пиксела
Мегапиксела 5
Сензор 1/2,5"
Чувствителност, v/lux.sec при 550 nm 0,53
Размер на пикселите, μm 2,2x2,2
Видеозапис да
Скорост на кадрите 15
Място на употреба трета тръба на окуляра с диаметър 23,2 mm, с помощта на монтировка за камера (закупува се отделно)
Формат на изображението *.jpg
Видео формат 1080p, *.3gp
Баланс на бялото автоматичен/ръчен
Контрол на експозицията автоматичен/ръчен
Програмируеми опции измервания, яркост, анализ на частици и др.
Изход USB 2.0 (2 бр.), mini HDMI, Wi-Fi, слот за карта памет TF
Софтуер Android 5.1 (многоезиков)
Захранване на камерата DC 12 V/2 A; чрез променливотоков адаптер
Допълнително 9,4" течнокристален екран, цветен, сензор; вградена памет: 4 GB
Възможност за свързване на допълнително оборудване поддържа microSD карти с обем до 32 GB; монитор/телевизор (с HDMI порт); флаш устройство, мишка за компютър, клавиатура (с USB конектор); слушалки (3,5 mm)
Захранване 100–240V
МаркаLevenhuk, Inc., USA
Гаранциядоживотна
EAN5905555004624
Размер на опаковката (Д x Ш x В)27x23x8 cm
Транспортно тегло1.06 kg