Телескоп Levenhuk Strike 1000 PRO

1 134,95 лв. 1 078,20 лв.
 • Марка: Levenhuk
 • Кат. номер: 72233
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Levenhuk Strike 1000 PRO е най-големият модел в серията Strike PRO за напреднали астрономи. Той се проявява добре както при наблюдение на планети, така и при изследване на обекти от дълбокия Космос. Неговата 102 mm леща на обектива събира толкова много светлина – по-точно 28% повече от 90 mm леща на обектива, че могат да се наблюдават звезди до звездна величина 12,0. Това означава, че можете да изучавате далечни галактики, мъглявини, звездни клъстери и много други. Неговото фокусно разстояние 1300 mm осигурява много детайлно изображение на повърхностите на планетите. Въпреки това, той е компактен и лек модел, който можете да пренасяте лесно извън града, за да се насладите на ясното звездно небе.

Levenhuk Strike 1000 PRO ще стане незаменим за опитните астрономи. Неговата тръба е разположена върху германска екваториална монтировка EQ2, в комбинация с органи за управление за бавно движение. Преди наблюденията екваториалната монтировка трябва да се подравнява, но тя е много по-полезна от азимуталната монтировка по време на наблюденията на движещи се обекти. Тя има специални кръгове за настройка, които Ви позволяват да насочите своя телескоп към небесен обект с помощта на неговите небесни координати. Тя също осъществява компенсация на ежедневното въртене на Земята само чрез завъртане на органа за управление за бавно движение. Можете дори да монтирате екваториална компютъризирана задвижваща система! Монтировката е поставена върху регулируем триножник с поставка за принадлежности.

Висококачествена оптика за най-добри резултати. 102 mm леща на обектива и оптиката с цялостно многослойно покритие събират и предават достатъчно светлина за получаване на отчетливи изображения на небесни обекти. Доставените с комплекта окуляри Levenhuk са изработени в съответствие с най-високи стандарти и разширяват значително възможностите на Вашия телескоп. Т-резбата на фокусиращото устройство Ви позволява да присъединявате фотоапарат към Вашия телескоп чрез специален адаптер (купува се отделно), така че да можете да заснемете най-впечатляващите изображения по време на Вашите наблюдения.

Астрономически снимки на Слънцето и Луната, направени с Levenhuk Strike 1000 PRO и фотоапарат DSLR от Roy и Jodi McCullough:

Наистина модерен комплект на телескопите Strike PRO. Всички телескопи от серията Strike PRO се доставят със стандартния комплект за моделите Strike с някои наистина полезни екстри, които ще Ви позволят да се впуснете по-дълбоко в Космоса по време на Вашите астрономически наблюдения. В допълнение към печатните материали, допълнителните окуляри, компаса и софтуера за планетариум, в комплекта ще намерите и следните екстри: 6,3 mm окуляр на Пльозл, леща на Барлоу с увеличение 2х, комплект филтри, лунни и соларни филтри, и чудесен калъф за телескоп Levenhuk Zongo 60. Телескопът се получава в цветна кутия.

Никой друг телескоп няма толкова много екстри, доставяни в стандартния му комплект, което прави телескопите Levenhuk Strike PRO още по-привлекателни за астрономите, готови да научат повече за вселената около тях. С такъв усъвършенстван комплект можете да започнете да разкривате мистериите на Космоса веднага след разопаковането на новия Ви телескоп!

Невероятен комплект на телескопа Levenhuk Strike PRO:

1. Наръчник за астронома „Вижте всичко“. Този практически наръчник ще бъде подходящ за астрономите-любители и за тези, които искат до подобрят познанията си за Вселената. Книгата съдържа подробна информация за 280 небесни обекта, техни изображения (цветни), звездни карти и други илюстрации. Ще намерите и информация за различни оптични конструкции на телескопи.

2. Stellarium. Това е 3D софтуер за планетариум, който Ви позволява да планирате Вашите наблюдения и да изследвате нощното небе няколко години в бъдещето. Базата данни съдържа над 600 000 съзвездия, звезди, комети, планети и техните спътници, и много, много повече.

3. Комплект плакати за Космоса (Луната, Слънцето и други звезди, Слънчевата система). Тези висококачествени цветни плакати съдържат интересна информация за небесните тела. Илюстрации и съпровождащи надписи предоставят тази информация в лесен за четене формат. Плакатите са с размер 84x60 cm.

4. Планисферата е въртяща се звездна карта, което Ви позволява да видите начина, по който са били разположени звездите преди няколко века или, ако желаете, как ще бъдат разположени след стотици години в бъдещето. Всичко, което трябва да направите, е да подравните визьора и звездната карта, като укажете датата и часа.

5. Компас Levenhuk DC45. Понякога дори астрономите имат нужда от компас. Преди да започнете Вашите наблюдения, Вие винаги трябва да се ориентирате към Северния полюс. Много по-лесно е, когато имате готов компас! След като откриете Поларис чрез Северния полюс, ще видите познати съзвездия и други звезди.

6. Окуляр на Пльозл 6,3 mm. Този практичен окуляр осигурява големи увеличения, които Ви позволяват да изучавате подробно Луната и планетите на Слънчевата система. Всички оптични елементи са изработени от стъкло с многослойни покрития и осигуряват много ярки и отчетливи изображения.

7. Леща на Барлоу с увеличение 2х. Лещата на Барлоу може да удвои фокусното разстояние на телескопа, като по този начин се удвоява увеличението на Вашите окуляри. Той прави изображенията на Луната още по-детайлни. Лещата на Барлоу трябва да се постави преди окуляра и не намалява полученото качество на Вашите изображения.

8. Комплект филтри. Тези четири филтъра могат да се използват при наблюденията на планети. Те подобряват характеристиките на наблюдаваните обекти, което Ви позволява да видите още повече подробности на повърхностите на планетите.

9. Лунен филтър. Този филтър намалява отблясъците от лунната повърхност по време на наблюденията. Той не намалява качеството на полученото изображение, нито променя естествените цветове на Луната, но подобрява всеки детайл на лунните кратери и хълмове.

10. Соларен филтър. Този филтър е изработен от специално покритие Baader Planetarium AstroSolar Visual, което поглъща лъчението на слънцето и дава възможност за комфортни наблюдения на звездата, без намаляване на качеството на полученото изображение. При никакви обстоятелства не трябва да наблюдавате Слънцето без соларен филтър, тъй като това може да доведе до трайно увреждане на ретината.

11. Калъф за телескоп Levenhuk Zongo 60; малък, син. Този калъф е изработен от здрав водоустойчив материал, а тапицираното покритие предпазва телескопа от удар. Тя също е оборудвана с платнени дръжки, ципове с пълна дължина и отделни отделения за монтировката и принадлежностите.

Комплектът включва:

 • Телескоп Levenhuk Strike PRO върху германска екваториална монтировка
 • Алуминиев триножник
 • Окуляри: SUPER 10 mm, SUPER 25 mm
 • Допълнителен 6,3 mm окуляр на Пльозл
 • Леща на Барлоу с увеличение 2x
 • Комплект филтри
 • Лунен филтър
 • Соларен филтър
 • Оптичен визьор с червена точка
 • Диагонално огледало
 • “Вижте всичко!” Наръчник за астронома с описание на 280 небесни обекта
 • Комплект плакати за Космоса (Луната, Слънцето и други звезди, Слънчевата система)
 • Планисфера
 • CD със софтуер Stellarium, който Ви подпомага по време на Вашите астрономически наблюдения
 • Компас
 • Калъф за телескоп Levenhuk Zongo 60
 • Ръководство за потребителя и доживотна гаранция
Марка Levenhuk, Inc., USA
Гаранция, years доживотна
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm 49x23x87
Транспортно тегло, kg 16.0
Оптична конструкция катадиоптричен телескоп
Оптична схема Максутов-Касегрен
Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm 102.0
Фокусно разстояние, mm 1300
Най-голямо практическо увеличение, x 200.0
Фокусно отношение f/12.8
Прагова стойност на резолюцията, ъглови секунди 1.3
Гранична звездна величина 12
Включени окуляри Plössl 6,3 mm (206x), SUPER 10 mm (130x), SUPER 25 mm (52x)
Диаметър на тръбата на окуляра, in 1,25
Леща на Барлоу 2x
Визьор червена точка
Фокусиращо устройство 1,25”
Включен е соларен филтър True
Триножник алуминий
Височина на триножника (регулируема), mm регулируем, 700-1270
Монтировка екваториална, EQ2
Размери на оптичната тръба, mm 121x320
Тегло на оптичната тръба, kg 1.94
Потребителско ниво опитни потребители, начинаещи
Наблюдаван обект планети от Слънчевата система и обекти в далечния Космос
Включена е торба True
Разширен комплект True
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!