Рефракторен телескоп Meade S102

589,95 лв. 560,45 лв.
  • Марка: Meade
  • Кат. номер: 76169
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Този телескоп е отличен инструмент за начинаещи и е предназначен за наблюдаване на обекти в нощното небе, както и наземни обекти. Той може да бъде Вашият личен прозорец към Вселената или да Ви позволи отблизо да изучавате поведението на гнездящите птици на далечен склон. Ахроматичният рефракторен телескоп 102 mm е предназначен за астрономи на път. Телескопът Meade модел S102 предоставя на потребителя 28% по-ярко и по-отчетливо изображение, отколкото телескоп 90 mm! Лесна навигация в небето с помощта на включения визьор с червена точка и вилковата монтировка с управление за бавно движение.

Двата окуляра предоставят 25x и 73x увеличение с помощта на леща на Барлоу с увеличение 2x, която удвоява увеличението на всеки от окулярите за по-широк диапазон от възможности за наблюдение. Комплектът включва и 90° диагонал за изправен образ, който прави гледането през телескопа по-комфортно – особено когато насочвате телескопа директно нагоре.

Призмата на диагонала коригира изображения хоризонтално и вертикално, като по този начин позволява на телескопа да се използва и като конвенционална зрителна тръба за наземно наблюдение. Универсалният адаптер за смартфон Ви позволява да правите с лекота снимки и видеозаписи на небесни и наземни обекти.

Марка Meade Instruments Corp.
Гаранция, years 0
Оптична конструкция рефракторен телескоп
Оптична схема ахромат
Оптично покритие с многослойно покритие
Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm 102.0
Фокусно разстояние, mm 660
Фокусно отношение f/6.5
Включени окуляри 9 mm, 26 mm
Диаметър на тръбата на окуляра, in 1,25
Леща на Барлоу 2x
Визьор червена точка
Триножник алуминий
Поставка за принадлежности True
Монтировка алтазимутална, вилкова
Органи за управление за бавно движение вертикална ос
Допълнително диагонална призма 1,25”, адаптер за смартфон
Потребителско ниво начинаещи
Наблюдаван обект планети на Слънчевата система, наземни обекти