Соларен филтър Levenhuk за 130 mm рефлекторни телескопи

89,95 лв. 85,45 лв.
  • Марка: Levenhuk
  • Кат. номер: 68244
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Вълнуващи наблюдения на Слънцето със соларен филтър Levenhuk за 130 mm рефлекторни телескопи! Този филтър ще Ви помогне да научите за всички аспекти на слънчевата активност и да наблюдавате факули, слънчеви петна и гранулация във фотосферата.

Levenhuk соларният филтър за 130 mm рефлекторни телескопи е изработен със специално покритие Baader Planetarium AstroSolar Visual. Покритието блокира 99,999% от слънчевата светлина. То елиминира напълно цялата вредна радиация и затова позволява безопасно наблюдение на слънцето. Покритието Baader Planetarium има равна повърхност без шупли или други дефекти и затова този филтър създава ясни и чисти изображения. Покритието има качеството на стъклен филтър и осигурява отлично предаване на цветовете. Когато гледате през този филтър, Слънцето има неутрален бял цвят.

Как да изберете правилния соларен филтър за телескоп?

Когато избирате соларен филтър, трябва да вземете предвид нещо повече от оптичната конструкция и апертурата на Вашия телескоп, тъй като филтърът трябва да покрива напълно не само лещата на обектива, но и да пасва плътно на тръбата на телескопа. Препоръчително е също така да прикрепите филтъра към оптичната тръба посредством залепваща лента, за да предотвратите възможността филтърът да се изплъзне случайно по време на наблюденията.

Главният критерий при избора на правилния соларен филтър е диаметъра на тръбата на телескопа/предпазителя от изпотяване в сравнение с вътрешния диаметър на филтъра (когато филтърът трябва да пасне над външната част на тръбата) или външния диаметър (когато филтърът трябва да бъде поставен в тръбата). Преди да купите този филтър, моля, измерете желания диаметър на тръбата на Вашия телескоп и се уверете, че тя съвпада на стойностите в таблицата със спецификации.

Спецификации
Оптична плътност 5,0
Апертура на филтъра (диаметър на покритието), mm 116
Вътрешен диаметър, mm 129 (5,1")
Външен диаметър, mm 166 (6,5")
Употреба Продукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.


Този соларен филтър пасва на следните телескопи Levenhuk:

Телескоп Levenhuk Skyline 130x900 EQ
Телескоп Levenhuk SkyMatic 135 GTA
Телескоп Levenhuk Skyline 120x1000 EQ

Филтърът може да се използва и с телескопи на други производители с подобна конструкция и диаметър на тръбата. Препоръчваме Ви да проверите вътрешния и външния диаметър на оптичната тръба на Вашия телескоп, преди да купите филтъра.

ВНИМАНИЕ! Никога не гледайте директно към Слънцето – дори за момент – през Вашия телескоп или визьор без професионално изработен соларен филтър, който покрива напълно предната част на инструмента. В противен случай може да последват трайни увреждания на очите.

Марка Levenhuk, Inc., USA
Гаранция, years 0,5
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm 4.5x19.5x19
Транспортно тегло, kg 0.22