Соларен филтър Levenhuk за 105 mm MAK телескопи

77,95 лв. 74,05 лв.
  • Марка: Levenhuk
  • Кат. номер: 68243
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Слънцето е едно от най-интересните и вълнуващи неща за наблюдение на небето. Но е важно да помним, че наблюденията на слънчевата активност винаги изискват защитен филтър! Специалните соларни апертурни филтри за телескопи се поставят пред лещата преди наблюдения. Тези филтри намаляват интензитета на слънчевата светлина до безопасно ниво.

Този соларен филтър Levenhuk за 105 mm MAK телескопи е изработен със специално покритие Baader Planetarium AstroSolar Visual, което намалява вредната UV радиация и позволява подробни наблюдения на слънчевата повърхност. Филтърът няма вътрешни дефекти или шупли; качеството на крайното изображение може да се съревновава с плосък паралелен стъклен филтър. Този соларен филтър Levenhuk за 105 mm MAK телескопи ще Ви помогне да наблюдавате Слънцето за дълъг период от време. Ще видите гранулацията и структурата на слънчевите петна. Наблюдаваното изображение на Слънцето ще бъде неутрално бяло.

Как да изберете правилния соларен филтър за телескоп?

Когато избирате соларен филтър, трябва да вземете предвид нещо повече от оптичната конструкция и апертурата на Вашия телескоп, тъй като филтърът трябва да покрива напълно не само лещата на обектива, но и да пасва плътно на тръбата на телескопа. Препоръчително е също така да прикрепите филтъра към оптичната тръба посредством залепваща лента, за да предотвратите възможността филтърът да се изплъзне случайно по време на наблюденията.

Главният критерий при избора на правилния соларен филтър е диаметъра на тръбата на телескопа/предпазителя от изпотяване в сравнение с вътрешния диаметър на филтъра (когато филтърът трябва да пасне над външната част на тръбата) или външния диаметър (когато филтърът трябва да бъде поставен в тръбата). Преди да купите този филтър, моля, измерете желания диаметър на тръбата на Вашия телескоп и се уверете, че тя съвпада на стойностите в таблицата със спецификации.

Спецификации
Оптична плътност 5,0
Апертура на филтъра (диаметър на покритието), mm 70
Вътрешен диаметър, mm 117 (4,6")
Външен диаметър, mm 120 (4,7")
Употреба Продукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.


Този соларен филтър пасва на следните телескопи Levenhuk:

Телескоп Levenhuk Strike 1000 PRO
Телескоп Levenhuk Skyline PRO 105 MAK
Телескоп Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK

Филтърът може да се използва и с телескопи на други производители с подобна конструкция и диаметър на тръбата. Препоръчваме Ви да проверите вътрешния и външния диаметър на оптичната тръба на Вашия телескоп, преди да купите филтъра.

ВНИМАНИЕ! Никога не гледайте директно към Слънцето – дори за момент – през Вашия телескоп или визьор без професионално изработен соларен филтър, който покрива напълно предната част на инструмента. В противен случай може да последват трайни увреждания на очите.

Марка Levenhuk, Inc., USA
Гаранция, years 0,5
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm 3x12.5x12.5
Транспортно тегло, kg 0.2