Флуоресцентен микроскоп MAGUS Lum 450L

9 999,95 лв. 9 499,95 лв.
 • Марка: MAGUS
 • Кат. номер: 83484
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Микроскопът е предназначен за изследване на образци чрез метода на флуоресцентната микроскопия с отразена светлина и метода на светлото поле с преминаваща светлина. Допълнително оборудване предоставя възможност за наблюдение чрез метода на тъмното поле, поляризация и чрез фазов контраст.
Кодираната револверна глава поддържа удобно за наблюдение ниво на яркостта при превключване на обективите. Интелигентното управление на осветлението на микроскопа увеличава комфорта и скоростта на рутинната работа на научния работник. “Интелигентните” функции помагат на студентите за по-лесно навлизане в професията и придобиване на необходимия професионален опит.
Флуоресцентната микроскопия се базира на способността на някои вещества да светят, когато бъдат изложени на въздействието на светлина от определена част на спектъра. При MAGUS Lum 450L обектите се облъчват със синя и зелена светлина. Дължината на вълната на излъчената светлина ще бъде по-голяма от дължината на вълната на възбуждащата светлина. Образецът свети съответно със зелено-жълта или червена светлина. Някои образци светят от само себе си, докато други светят след обработка с флуорохромни вещества.
Флуоресцентният микроскоп се използва за изследване на патогени на туберкулоза, хламидия, бяс, херпес и други заболявания. Микроскопът може да се използва също за анализ на ДНК и хромозоми, натривки от костен мозък и кръв, съдебно медицински и фармакологични изследвания, изследвания за ветеринарен контрол и санитарни и епидемиологични проверки.

Глава на микроскопа

Тринокулярна глава с коригирана до безкрайност оптика. Окулярните тръби могат да се въртят на 360°. Потребителят може да регулира разстоянието от очите на окулярите, за да отговаря на неговия ръст. В тринокулярната тръба е монтирана цифрова камера. Разделянето на лъчите е 50/50.
Базовият комплект включва окуляри 10x/22 mm с регулиране на диоптъра и голямо разстояние от очите за работа с очила. Плоски гумени чашки на окулярите предпазват оптичните елементи от надраскване.

Револверна глава и обективи

Кодираната револверна глава за 5 обектива е ориентирана навътре: потребителят може да вижда поставения в оптичния път обектив, а пространството над предметната маса е свободно. В свободния слот може да бъде монтиран допълнителен обектив, за да се постигне още по-голямо увеличение. Парфокалното разстояние е 60 mm.
Над револверната глава има слот с пробка за монтиране на анализатор.

Поддържане на комфортни нива на яркост при превключване на увеличенията

Обективите с различно увеличение предават светлина с различна интензивност и поради това при всяка смяна на обектива трябва да се регулира яркостта на светлината. Освен това яркостта се увеличава рязко при превключване от обектив с по-голямо увеличение към такъв с по-малко увеличение. Рязкото увеличаване на яркостта уморява очите. MAGUS Lum 450L е оборудван с интелигентно управление на яркостта. Микроскопът запаметява яркостта за всеки избран от потребителя обектив и задава автоматично съответната яркост при завъртане на револверната глава. Интелигентното управление намалява необходимото време за регулиране на яркостта. MAGUS Lum 450L увеличава комфорта на потребителя и пести време, дори когато работата изисква честа смяна на увеличението.

Фокусиращ механизъм

Коаксиални бутони за грубо и фино фокусиране.
Бутонът за грубо фокусиране се намира от лявата страна. Бутоните за фино фокусиране се намират от двете страни; десният бутон има вдлъбнатини за пръстите.
Бутонът за застопоряване при грубо фокусиране Ви предоставя възможност за бързо регулиране на микроскопа след смяна на обекта на изследването. Бутонът се намира от лявата страна на микроскопа на оста на механизма за фокусиране.
Пръстенът от дясната страна регулира усилието при грубото фокусиране. Потребителят настройва удобното за работа усилие.

Предметна маса

За осигуряване на ергономична работа с работната маса тя няма рейка за позициониране по оста X. Задвижваният с ремък механизъм осигурява възможност за плавно преместване на образеца. Държачът за образеца е закрепен с два винта и може да се отстранява лесно по време на ръчно сканиране.
Дългата ръкохватка за управление на предметната маса осигурява комфорт при работа на потребителя: вашата ръка може да се отпусне върху масата и да не изпитва напрежение.

Илюминатор за отразена светлина

Източниците на светлина за възбуждане на луминесценция са светодиоди 3 W заедно с филтри с две дължини на вълната на луминесценцията: син (B) и зелен (G). Установяването на превключвателя на илюминатора на отразена светлина в ляво или дясно положение сменя работния филтър. Централното положение на превключвателя съответства на метода на светлото поле.
Светодиодите достигат мигновено пълна яркост, не се нагряват при продължителна употреба и могат да се изключват бързо. Това прави лесно превключването от метода на светлото поле към флуоресценция и обратно. Срокът на експлоатация на светодиодите е 50 000 часа. Препоръчва се за образователни цели да се избере флуоресцентен микроскоп със светодиоди, понеже това е най-безопасният и лесен за техническо обслужване вариант.

Осветление на Кьолер с преминаваща светлина

Настройката на осветлението на Кьолер повишава качеството на изображението на образците. С подобно осветление Вие постигате максимална разделителна способност за всеки от обективите. Постига се дори осветяване на зрителното поле без затъмняване по краищата. Обектът на изследването е с отчетлив фокус и премахнати смущения в изображението.

Кондензер

Кондензерът може да се настройва по височина и да се центрира. Тип на монтировката: лястовича опашка.
Пръстенът на кондензера регулира ирисовата диафрагма на апертурата. На корпуса на кондензера има маркировка за увеличението на обектива, а пръстенът има индикаторен маркер. За постигане на контраст на всеки от обективите се препоръчва пръстенът да се завърти по такъв начин, че указателният маркер да съвпадне с маркировката за увеличението на използвания обектив.
Кондензерът има слот с пробка за плъзгач за метода на тъмното поле или плъзгач за фазовоконтрастно наблюдение. Монтажът на плъзгач пести време при смяна на метода на наблюдение.

Светлинен източник за преминаваща светлина

Илюминаторът за преминаваща светлина има светодиод 3 W. Цветната температура не се променя при регулиране на яркостта. Животът на светодиода е 50 000 часа.

Екран с течнокристален дисплей за състоянието

На екрана с течнокристален дисплей върху основата на микроскопа се показват увеличението на обектива, яркостта и цветната температура на източника на светлина и режима на работа (“спящ”, “еко”).
С помощта на екрана и два бутона ползващият микроскопа може да регулира яркостта, да заключва регулирането на яркостта, да задава „спящия“ режим и да настройва таймера за автоматично изключване.

Ергономична конструкция

Физическият дискомфорт предизвиква умора и намалява производителността. Ергономичната конструкция на микроскопа играе важна роля в ежедневните научни изследвания.
MAGUS Lum 450L осигурява комфорт при работа на потребителя. Чрез завъртане на главата на микроскопа потребителят избира височината на точката на гледане, за да не натоварва гърба и врата си.
Бутоните за фокусиране се намират в долната част на тялото. Потребителят не напряга ръцете си. Благодарение на плавното движение на механизма потребителят може да се фокусира безпроблемно върху обекта.
Понеже дългата ръкохватка за управление на предметната маса и бутонът за фино фокусиране са разположени в една и съща работна зона, микроскопът се управлява с минимално движение на ръката.
Микроскопът е оборудван със специална дръжка за пренасяне.
Конструкцията за скрито разполагане на захранващия кабел подобрява естетиката на работното място и безопасността при пренасяне на микроскопа, както и опростява съхранението на уреда.

Принадлежности

Има набор от принадлежности, конструирани за този микроскоп. Допълнителните обективи осигуряват допълнително увеличение.
Окулярите разширяват диапазона на увеличение на микроскопа. Допълнителни окуляри Ви помагат да увеличите максимално потенциала на обектива, който използвате по-често.
Устройството за фазов контраст, кондензерът за наблюдение по метода на тъмното поле и устройството за поляризация предлагат повече контрастни техники, така че да можете да изучавате образци, които са невидими при метода на светлото поле.
Цифрова камера пренася изображението от микроскопа на монитор, запаметява файлове и софтуер, който прави измервания на образци в реално време.
За измерване на обекти се използва калибрационен образец, който може да се комбинира с окуляр със скала или със софтуера на камера.

Основни характеристики:

 • Изучаване на образци, които флуоресцират, когато са изложени на въздействието на възбуждаща светлина
 • Микроскопски методи: флуоресценция в отразена светлина, наблюдение по метода на светлото поле при преминаваща светлина
 • Тринокулярна глава с вертикална тръба за монтиране на цифрова камера и регулиране на височината за удобство на наблюдаващия; разделяне на лъчите 50/50
 • Кодирана револверна глава: яркостта на източника на светлина се задава автоматично в зависимост от избрания обектив
 • Илюминатор за отразена светлина – светодиоди 3 W (2 бр.) с различни дължини на вълната
 • Филтри за възбуждане на видима луминесценция: син (B), зелен (G)
 • Илюминатор за преминаваща светлина: енергоспестяващ светодиод 3 W със срок на експлоатация до 50 000 часа
 • Осветление на Кьолер с преминаваща светлина
 • Кондензер с регулируема височина и възможност за центриране с маркировка на увеличението на обективите
 • Система за интелигентно управление на осветлението: автоматичен избор на яркост, заключване на затъмняването, таймер за автоматично изключване, течнокристален екран за работното състояние
 • Предметна маса без рейка за позициониране по оста Х с дълга ръкохватка за управление за удобна работа
 • Ергономична стойка с дръжка за пренасяне и скрито разполагане на захранващия кабел
 • Широка гама съвместими допълнителни принадлежности

Комплектът включва:

 • Стойка с вградено захранване, илюминатор на видима отразена светлина, източник за преминаваща светлина, фокусиращ механизъм, предметна маса, монтировка за кондензер и револверна глава
 • Кондензер Abbe
 • Илюминатор за отразена светлина
 • Тринокулярна глава
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 4x/0,10, парфокална височина 60 mm
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 10x/0,25, парфокална височина 60 mm
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 40x/0,65 (пружинно натоварен), парфокална височина 60 mm
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 100x/0,25 маслен (пружинно натоварен), парфокална височина 60 mm
 • Окуляр 10x/22 mm с голямо разстоянието от очите и регулиране на диоптъра (2 бр.)
 • Чашка за окуляр (2 бр.)
 • Светлинен филтър
 • Адаптер за камера с С-образна монтировка
 • Променливотоков захранващ кабел
 • Покривало против прах
 • Ръководство за потребителя и гаранционна карта

Предлагат се по заявка:

 • Окуляр 10x/22 mm със скала
 • Окуляр 10x/22 mm с окулярна мрежа
 • Окуляр 10x/22 mm с мерник
 • Окуляр 12,5x/17,5 mm (2 бр.)
 • Окуляр 15x/16 mm (2 бр.)
 • Окуляр 20x/12 mm (2 бр.)
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 20x/0,40, парфокална височина 60 mm
 • Фазовоконтрастно устройство: набор от плъзгачи за фазовоконтрастно наблюдение, допълнителен центриращ телескоп, набор от фазовоконтрастни обективи
 • Плъзгач за метода на тъмното поле
 • Устройство за поляризация
 • Цифрова камера
 • Калибрационен образец
 • Монитор
МаркаMAGUS
Гаранция5 лет
EAN5905555019505
Размер на опаковката (Д x Ш x В)38x67x47 cm
Транспортно тегло14.4 kg
Главатринокулярни
Ъгъл на наклон на главата30 °
Диапазон на увеличениетоот 800x до 1280x
Диаметър на тръбата на окуляра, mm30
Обективипланахроматични с корекция до безкрайност: 4x/0,10; 10x/0,25; 40x/0,65; 100x/1,25 маслен (*опция: 20x/0,40); парфокално разстояние: 60 mm
Револверна глава5 обектива, кодирани
Работна дистанция, mm30 (4x); 10,2 (10x); 1,5 (40xs); 0,2 (100xs)
Разстояние между окулярите, mm47 — 78
Предметна маса, mm230x150
Диапазон на движение на предметната маса, mm78/54
Регулиране на диоптъра на окуляра, диоптри± 5D на всеки от окулярите
Регулиране на диоптъра на окуляраyes
Кондензаторкондензер на Abbe с цифрова апертура 1,25, с възможност за центриране и регулиране на височината, с регулируема диафрагма на апертурата, слот с букса за плъзгачи за метода на тъмното поле или за фазов контраст; монтировка тип „лястовича опашка“
Диафрагмадиафрагма с регулируема апертура, полева диафрагма с регулируем ирис
Регулиране на яркосттаyes
Фокусиранекоаксиален, грубо (30 mm, 37,7 mm/кръг, със застопоряващ бутон и бутон за регулиране на затягането) и фино (0,002 mm, 0,2 mm/кръг)
Диапазон на работната температура,°C0 — 70
Ниво на трудност на сглобяване и монтажсложен
Място на осветлениетодвойно
Флуоресцентен модулсин (B); зелен (G)
Типбиологичен, светлина/оптичен
Главас разпределение 50/50 на светлинния поток, глава Gemel (Siedentopf, завъртане на 360°)
Увеличение, x40–1000 при базовата конфигурация (*опция: 40–1250/1500/2000)
Окуляри10x/22, голямо разстояние от очите (*опция: 10x/22 със скала, 10x/22 с решетка, 10x/22 с мерник, 12,5x/17,5, 15x/16, 20x/12)
Характеристики на предметната масадвуосова механична предметна маса, без рейка за позициониране
Осветлениесветодиодно
Захранване100–240 V, 50/60 Hz, променливотокова мрежа
Светлинни филтрида
Допълнителноавтоматично регулиране на яркостта при превключване на обективите, екран с течнокристален дисплей за състоянието, „спящ“ режим, режим „еко“
Възможност за свързване на допълнително оборудванеплъзгач за метода на тъмното поле, устройства за поляризация (поляризатор и анализатор), фазовоконтрастно устройство (плъзгач и обективи)
Потребителско нивоопитни потребители, за професионалисти
Приложениелабораторно/медицинско
Метод за изследванена светлото поле, флуоресцентен
Торбичка/калъф/чанта в комплектпокривало против прах