Биологичен микроскоп MAGUS Bio 260T

4 199,95 лв. 3 989,95 лв.
 • Марка: MAGUS
 • Кат. номер: 83479
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Микроскопът MAGUS Bio 260T е ежедневен микроскоп, който може да се използва за лабораторни и научни изследвания или за образователни цели. Микроскопът работи с тънки прозрачни и полупрозрачни образци, използвайки метода на светлото поле. Въпреки това могат да бъдат монтирани допълнителни компоненти върху устройството за увеличаване на възможностите му за използване на тъмно поле, фазов контраст, методи за поляризирана и флуоресцентна светлина.
Моделът е оборудван с кодирана револверна глава, която може да поддържа до пет обектива. „Интелигентното“ осветление се включва автоматично със завъртането на револвера и се адаптира към параметрите на всеки обектив. Благодарение на тази функция няма нужда от губене на време за регулиране на светлината, което е особено важно в образователните процеси или при необходимост от честа промяна на увеличението.

Микроскопът има тринокулярна глава, която разполага с безкрайна оптична система. Височината на зеницата може да се регулира. Възможно е да се регулира чрез завъртане на тръбата до 360°. В тринокулярната тръба се монтира цифрова камера. Светлината се разпределя към камерата и окулярите в съотношение 50/50. Комплектът на микроскопа включва основни окуляри 10x/22 mm с механизъм за регулиране на диоптъра. Не се прави регулиране на тръбите. Потребители, които носят очила, могат да се възползват от включените гумени чашки за окуляри, които предпазват стъклото от ожулвания и драскотини.

Револверната глава за 5 обектива е оборудвана със система за автоматичен контрол на осветлението. При промяна на увеличението потребителят наблюдава силни колебания в нивото на светлината в окуляра: обективи с различно увеличение предават светлина по различни начини. Интелигентното осветление Ви позволява да настроите нивото на светлината за конкретен обектив веднъж и след това светлината ще се превключи автоматично при обръщане на главата. Оборудването на микроскопа включва 4 обектива; потребителят може да сложи обектив в петия слот при нужда. Парфокалното разстояние е 60 mm. Слотът над револверната глава се използва за монтировка на анализатора; докато няма монтиран анализатор, слотът е затворен с капак.

Предметната маса е конструирана с ремъчно задвижване: образецът се придвижва меко и плавно. Няма рейка за позициониране по оста X и затова боравенето с микроскопа е по-ергономично и комфортно. Държачът за образеца е закрепен с два винта и може да се отстранява при необходимост. Друг удобен детайл е дългата дръжка за контрол на предметната маса. Потребителят може да използва микроскопа, като ръцете му си почиват върху масата, без да напряга ръцете и тялото си.

Кондензерът може да се регулира в желаната позиция, както вертикално, така и спрямо оптичната ос (поддържа се върху монтировка тип „лястовича опашка“). Ирисната диафрагма се регулира чрез пръстен: той има маркировка, а показанията за увеличението на обектива се показват върху корпуса на кондензера. За контрастно изображение маркировката се настройва в съответствие с монтирания работен обектив. Кондензерът може да бъде допълнен с плъзгачи за тъмно поле и фазов контраст: има специален слот за него.

Микроскопът се фокусира чрез коаксиално разположени копчета за грубо и фино регулиране. Грубото фокусиране се извършва чрез копчето от лявата страна. Има копчета за фино фокусиране от двете страни на стойката, а дясното има специални и удобни вдлъбнатини за пръстите Ви. Допълнително удобство е предоставено от копчето за фиксиране на грубото фокусиране и пръстена за регулиране на движението: използвайки копчето, можете да регулирате фокуса след смяна на обектива, а пръстенът Ви позволява да регулирате напрежението при придвижване на грубото фокусиране по удобен за Вас начин. Всички копчета и пръстенът се намират в долната част на стойката: потребителят ги управлява с удобно отпуснати върху масата ръце.

Осветлението на микроскопа се осъществява от светодиод 3 W, монтиран в илюминатор за преминаваща светлина. Температурата на осветлението остава стабилна дори при промяна в яркостта. Опционалните методи на изследване на този микроскоп включват използването на осветление на Кьолер. Благодарение на него цялото поле на образеца се осветява равномерно, а обекти като прах или изображението на светлинния източник няма да бъдат видими през окуляра или цифровата камера.

Можете да видите избраните работни параметри и да ги регулирате, като използвате вградения екран. Той се намира в основата на микроскопа. Екранът показва увеличението на работния обектив, параметрите на осветлението, работния режим и времето за автоматично изключване.

Допълнителни елементи могат да увеличат функционалността на устройството. Комплект от окуляри може да разшири спектъра на увеличение. За допълнителни методи на работа с образци, които не могат да бъдат видени по метода на светлото поле, е необходимо да оборудвате микроскопа с устройство за фазов контраст, плъзгач за тъмно поле или устройство за поляризация. Цифрова камера може да помогне в заснемането на резултатите от изследването на снимка или видеозапис или да изведе изображението на екран. Можете да измерите обекти с калибрационен образец в съчетание с окуляр със скала или цифрова камера.

Основни характеристики:

 • Микроскопът е конструиран за образователни, лабораторни и научни изследвания
 • Работи с прозрачни и полупрозрачни образци; илюминаторът за преминаваща светлина е с триватов светодиод
 • Можете да регулирате илюминатора, като използвате метода на Кьолер
 • Кодираната револверна глава регулира яркостта на осветлението за всеки обектив
 • Едновременно могат да бъдат монтирани пет обектива
 • Тринокулярна глава поддържа монтировка на цифрова камера; разделяне на лъча 50/50
 • Разстоянието от очите се регулира чрез завъртане на тръбите
 • Оборудван с вграден екран, който показва работните параметри
 • Допълнителни принадлежности ще Ви позволят да осъществите проучвания по методите за отразена светлина, тъмно поле, фазов контраст, флуоресценция и поляризация

Комплектът включва:

 • Стойка с вградено захранване, светлинен източник за преминаваща светлина, фокусиращ механизъм, предметна маса, монтировка за кондензер и револверна глава
 • Кондензер Abbe
 • Тринокулярна глава
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 4x/0,10, парфокална височина 60 mm
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 10x/0,25, парфокална височина 60 mm
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 40x/0,65 (пружинно натоварен), парфокална височина 60 mm
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 100x/0,25 маслен (пружинно натоварен), парфокална височина 60 mm
 • Окуляр 10x/22 mm с голямо разстоянието от очите и регулиране на диоптъра (2 бр.)
 • Чашка за окуляр (2 бр.)
 • Светлинен филтър
 • Адаптер за камера с С-образна монтировка
 • Бутилка с имерсионно масло
 • Променливотоков захранващ кабел
 • Покривало против прах
 • Ръководство за потребителя и гаранционна карта

Предлагат се по заявка:

 • Окуляр 10x/22 mm със скала
 • Окуляр 10x/22 mm с решетка
 • Окуляр 10x/22 mm с мерник
 • Окуляр 12,5x/17,5 mm (2 бр.)
 • Окуляр 15x/16 mm (2 бр.)
 • Окуляр 20x/12 mm (2 бр.)
 • Коригиран до безкрайност планахроматичен обектив: 20x/0,40, парфокална височина 60 mm
 • Фазовоконтрастно устройство: набор от плъзгачи за фазовоконтрастно наблюдение, допълнителен центриращ телескоп, набор от фазовоконтрастни обективи
 • Плъзгач за метода на тъмното поле
 • Илюминатор за отразена светлина
 • Устройство за поляризация
 • Цифрова камера
 • Калибрационен образец
 • Монитор
МаркаMAGUS
Гаранция5 лет
EAN5905555019451
Размер на опаковката (Д x Ш x В)47x32x67 cm
Транспортно тегло12.2 kg
Главатринокулярни
Ъгъл на наклон на главата30 °
Диапазон на увеличениетоот 800x до 1280x
Диаметър на тръбата на окуляра, mm30
Обективипланахроматични с корекция до безкрайност: 4x/0,10; 10x/0,25; 40x/0,65; 100x/1,25 маслен (*опция: 20x/0,40); парфокално разстояние: 60 mm
Револверна глава5 обектива, кодирани
Работна дистанция, mm30 (4x); 10,2 (10x); 1,5 (40xs); 0,2 (100xs)
Разстояние между окулярите, mm47 — 78
Предметна маса, mm230x150
Диапазон на движение на предметната маса, mm78/54
Регулиране на диоптъра на окуляра, диоптри± 5D на всеки от окулярите
Регулиране на диоптъра на окуляраyes
Кондензаторкондензер на Abbe с цифрова апертура 1,25, с възможност за центриране и регулиране на височината, с регулируема диафрагма на апертурата, слот с букса за плъзгачи за метода на тъмното поле или за фазов контраст; монтировка тип „лястовича опашка“
Диафрагмадиафрагма с регулируема апертура, полева диафрагма с регулируем ирис
Фокусиранекоаксиален, грубо (30 mm, 37,7 mm/кръг, със застопоряващ бутон и бутон за регулиране на затягането) и фино (0,002 mm, 0,2 mm/кръг)
Регулиране на яркосттаyes
Тип на светлинния източниксветодиод 3 W
Диапазон на работната температура,°C0 — 70
Място на осветлениетодолно
Ниво на трудност на сглобяване и монтажсложен
Типбиологичен, светлина/оптичен
Главас разпределение 50/50 на светлинния поток, глава Gemel (Siedentopf, завъртане на 360°)
Увеличение, x40–1000 при базовата конфигурация (*опция: 40–1250/1500/2000)
Окуляри10x/22, голямо разстояние от очите (*опция: 10x/22 със скала, 10x/22 с решетка, 10x/22 с мерник, 12,5x/17,5, 15x/16, 20x/12)
Характеристики на предметната масадвуосова механична предметна маса, без рейка за позициониране
Осветлениесветодиодно
Захранване100–240 V, 50/60 Hz, променливотокова мрежа
Светлинни филтрида
Допълнителноавтоматично регулиране на яркостта при превключване на обективите, екран с течнокристален дисплей за състоянието, „спящ“ режим, режим „еко“
Възможност за свързване на допълнително оборудванеплъзгач за метода на тъмното поле, устройства за поляризация (поляризатор и анализатор), илюминатор за отразена светлина, фазовоконтрастно устройство (плъзгач и обективи)
Потребителско нивоопитни потребители, за професионалисти
Приложениелабораторно/медицинско
Метод за изследванена светлото поле
Торбичка/калъф/чанта в комплектпокривало против прах