Поляризационен цифров микроскоп MAGUS Pol D850 LCD

8 599,95 лв. 8 169,95 лв.
 • Марка: MAGUS
 • Кат. номер: 83043
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Поляризационният микроскоп MAGUS Pol 850 е предназначен за работа с поляризирана и отразена светлина. Налични методи на изследване: с поляризация и по метода на светлото поле. Микроскопът се използва за изследване на анизотропни биологични, геоложки и полимерни обекти, както и на непрозрачни полирани разрези с дебелина до 15 mm с една полирана страна. Микроскопът е идеален за широк спектър от задачи на професионалисти в областта на медицината, криминалистиката, минералогията, кристалографията или петрографията.

Цифрова камера

MAGUS CHD40 е цифрова HDMI камера с три видео интерфейса и автоматично превключване между 4K и Full HD в зависимост от разделителната способност на монитора.
Камерата е оборудвана с 8 MP сензор и създава реалистични изображения с разделителна способност 4К (3840x2160 px), когато е свързана чрез HDMI или USB 3.0. Когато е свързана чрез Wi-Fi, качеството на изображението е Full HD (1920x1080 px).
Камерата използва интерфейс HDMI за свързване към телевизор, монитор или проектор. В този режим камерата работи автономно, без връзка с компютър. Интерфейсът HDMI осигурява висока и стабилна скорост на предаване на данните от камерата към външния екран. Можете да свържете камерата с компютър чрез Wi-Fi или USB 3.0. Видеозаписът се прави с 30 fps.
Камерата комбинира висока честота на кадрите в секунда и широколентов HDMI. Поради това видеозаписите са ярки, няма „замръзвания“ или прекъсвания между кадрите. При максимална разделителна способност изображението е с добра детайлност, движещите се обекти се виждат без проблеми, а движението на обектите се показва без закъснения.

Монитор

Мониторът MAGUS MCD40 е предназначен за използване на системата за визуализация на микроскопа MAGUS. Той е свързан към камера, която е монтирана на микроскопа за показване на изображения в реално време. Може да работи с 4K HDMI камери MAGUS. Диагоналът на екрана е 13,3 инча. IPS матрицата осигурява ярки изображения при големи ъгли на видимост. Ако погледнете към дисплея под ъгъл, възпроизвеждането на цветовете не е нарушено. Дисплеят може да се постави на сгъваема стойка върху маса или шкаф, или да се монтира директно към камерата или към стойката на микроскопа.

Оптика

Оптичните елементи на микроскопа са коригирани до безкрайност и нямат вътрешни механични напрежения. Формираното от лещите изображение е автентично, без паразитни отражения, с голям контраст и детайлност. Обективите са монтирани в револверна глава с центрирани по оптичната ос слотове. Има пет слота с четири включени в комплекта обектива; може да се монтира един допълнителен обектив, за да се получи допълнително увеличение в рамките на диапазона на увеличение на микроскопа. Обективите са предназначени за работа с образци без покривни стъкла.

Тринокулярната глава предоставя възможност за монтиране на цифрова камера в тринокулярната тръба. Разделянето на лъчите е 100:0 или 0:100, т.е. цялата светлина се насочва към камерата или към окулярните тръби. Лявата окулярна тръба има пръстен за регулиране на диоптъра: той се завърта, за да се компенсира разликата в зрението на очите и да се получи възможно най-ясно изображение на образеца.

Осветление

Халогенни крушки с мощност 30 W се използват за преминаваща и отразена светлина. Тяхната яркост е достатъчна за получаване на ясно и отчетливо изображение с всеки обектив, а „топлият” спектър на излъчване е удобен при продължителна употреба. Настройката на осветлението на Кьолер ще осигури повишена разделителна способност и ще премахне смущенията в зрителното поле и затъмняването на краищата. При работа с отразена светлина се използват светлинни филтри за точно регулиране на възпроизвеждането на цветовете.

Налична е поляризация и за преминаващата, и за отразената светлина. В оптичния път се помества анализатор за започване на наблюдения с поляризирана светлина. След това чрез завъртане се променя относителното положение на анализатора и поляризатора, което променя и ъгъла на поляризация. Контрастът на обектите се увеличава чрез компенсатори, които се монтират в специален слот в междинното приспособление. В същото приспособление има и леща на Бертран, която се използва за коноскопични изследвания.

Предметна маса и фокусиращ механизъм

Микроскопът има предметна маса, която се завърта: нейното завъртане променя начина, по който образецът пречупва светлината в поляризирана светлина. Предметната маса има скала, по която можете да определите ъгъла на завъртане с точност до 0,1°. За получаване на възможно най-яркото и ясно изображение, предметната маса може да се центрира по оптичната ос на микроскопа.

Бутоните за грубо и фино фокусиране са разположени в долната част на стойката, така че потребителят може да се отпусне с ръце върху масата. Затягането на грубото регулиране може да се променя, като разполага и със фиксиране на грубото регулиране. Финото фокусиране осигурява плавно движение на образеца.

Принадлежности

За да се възползвате максимално от Вашия микроскоп, използвайте принадлежности от линията MAGUS: окуляри, обективи, калибровъчни образци, цифрови камери и др.

Основни характеристики на микроскопа:

 • За работа с преминаваща и отразена поляризирана или естествена светлина
 • Тринокулярна глава с тръба за монтиране на цифрова камера; разделяне на лъча 100:0 или 0:100
 • Планахроматични обективи без механични напрежения за получаване на ясни изображения без смущения и фалшиви вътрешни отражения
 • Халогенно осветление на работната зона, цветен спектър, който е удобен за очите; 30 W мощност на крушката
 • Завъртаща се предметна маса, поляризатор и анализатор с маркировка на ъгъла на завъртане, леща на Бертран и компенсатори
 • Слотовете на револверната глава и предметната маса са центрирани по оптичната ос на микроскопа
 • Съвместим с допълнителни принадлежности

Основни характеристики на камерата:

 • Камерата работи автономно, без връзка с компютър и чрез интерфейс HDMI. Може да се свързва към компютър чрез Wi-Fi и интерфейс USB 3.0
 • Автоматично превключване между 4K и Full HD в зависимост от разделителната способност на монитора
 • 30 fps за наблюдение на движещи се обекти, записване на видеоматериали и придвижването на образците без трептене и забавяния
 • Цветният сензор с фоново осветление CMOS SONY Exmor/Starvis осигурява ниско ниво на шума и висока светлочувствителност, дори при слаба осветеност. Ще получите по-ясни и по-ярки изображения с по-наситени цветове
 • Софтуер за запис на снимки, видеозапис, редактиране, функции на външен дисплей, линейни и ъглови измервания

Комплектът включва:

 • Цифрова камера MAGUS CHD40 (цифрова камера, HDMI кабел (1,5 m), кабел USB 3.0 (1,5 m), USB мишка, 32 GB SD карта с памет, USB Wi-Fi адаптер (2 бр.), променливотоков захранващ адаптер 12 V/1 A (Евро), инсталационни CD с драйвери и софтуер, ръководство за потребителя и гаранционна карта)
 • Течнокристален монитор MAGUS MCD40
 • Основа с вход за захранване, светлинен източник за преминаваща светлина и кондензер, фокусиращ механизъм, предметна маса и револверна глава
 • Илюминатор за отразена светлина с корпус на осветителното тяло
 • Тринокулярна глава
 • Междинна тръба с леща на Бертран, анализатор и слот за компенсатор
 • Компенсатори: компенсатор λ, компенсатор λ/4, кварцов клин
 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 5x/0,12 WD 26,1 mm
 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 10x/0,25 WD 5,0 mm
 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 40x/0,6 (пружинно натоварен) WD 3,98 mm
 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 60x/0,7 (пружинно натоварен) WD 2,03 mm
 • Окуляр 10x/20 mm (2 бр.)
 • Окуляр 10x/20 mm със скала. Размер на делението на скалата: 0,1 mm
 • Адаптер за C-образна монтировка 1x
 • Шестостенен ключ
 • Захранващ кабел
 • Покривало против прах
 • Ръководство за потребителя и гаранционна карта

Предлагат се по заявка:

 • Окуляр 16x/11 mm (2 бр.)
 • Окуляр 20x/11 mm (2 бр.)
 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 2,5x/0,07 WD 11 mm
 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 50x/0,7 (пружинно натоварен) WD 3,67 mm
 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 80x/0,8 (пружинно натоварен) WD 1,25 mm
 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 100x/0,85 (пружинно натоварен) WD 0,4 mm
 • Механично приспособление на предметната маса
 • Калибрационен образец
МаркаMAGUS
Гаранция5 лет
EAN5905555018553
Размер на опаковката (Д x Ш x В)44x42x67 cm
Транспортно тегло14.25 kg
Главатринокулярни
Ъгъл на наклон на главата30 °
Диаметър на тръбата на окуляра, mm23.2
Обективипланахроматични с корекция до безкрайност, без вътрешни напрежения: PL 5x/0,12; PL 10x/0,25; PL 40x/0,6; PL 60x/0,7 (*опция: PL 2,5x/0,07; PL 50x/0,7; PL 80x/0,8; PL 100x/0,85); парфокална височина 45 mm, предназначени за изследване на образци без покривни стъкла
Револверна главаза 5 обектива, центриране
Работна дистанция, mm26,1 (5x); 5,0 (10x); 3,98 (40x); 2,03 (60x); 11 (2,5x); 3,67 (50x); 1,25 (80x); 0,4 (100x)
Предметна маса, mmØ150
Регулиране на диоптъра на окуляра, диоптри±5 (на лявата тръба)
КондензаторAbbe NA 1,25 с регулируема диафрагма на апертурата и завъртаща се леща
Диафрагмадиафрагма с регулируема апертура, полева диафрагма с регулируем ирис
Фокусиранекоаксиален, грубо фокусиране (21 mm, 39,8 mm/кръг, със застопоряващ бутон и бутон за регулиране на затягането) и фино фокусиране (0,002 mm)
Регулиране на яркосттаyes
Тип на светлинния източникотразена и преминаваща светлина: 12 V/30 W
Диапазон на работната температура,°C5 — 35
Ниво на трудност на сглобяване и монтажсложен
Място на осветлениетодвойно
СензорSony Exmor/Starvis CMOS
Цветен/монохроменцветен
Мегапиксела8
Максимална разделителна способност, пиксели3840x2160
Размер на сензора1/1,2'' (11,14x6,26 mm)
Размер на пиксела, μm2.9x2.9
Светлочувствителност1028 mV с 1/30 s
Отношение сигнал/шум0,13 mV при 1/30 s
Време за експозиция0,14 ms – 1000 ms
Видеозаписyes
Формат на изображението*.jpg, *.tif
Спектрален диапазон, nm380–650 (вграден инфрачервен филтър)
Тип на затвораERS (електронен преместващ се затвор)
Изисквания към систематаWindows 8/10/11 (32-битов и 64-битов), Mac OS X, Linux, до 2,8 GHz Intel Core 2 или по-мощен, най-малко 4 GB RAM, порт USB 2.0, RJ45, CD-ROM, 19" или по-голям дисплей
Тип на монтажаC-образна монтировка
Захранване на камератаDC адаптер 12 V, 1 A
Диапазон на работната температура на камерата, °С-10 — 50
Диапазон на работната влажност, %30 — 80
СофтуерHDMI: вграден; USB: MAGUS View
Типбиологичен, светлина/оптичен, цифрови
ГлаваSiedentopf
Увеличение, x50–600 при базовата конфигурация (*опция: 25–1000/1600/2000)
Окуляри10х/20; 10x/20 със скала (*опция: 16x/11; 20х/11)
Характеристики на предметната масаможе да се завърта на 360°, възможност за центриране, деления на ъгъла на завъртане 1°; нониусна скала за измерване на ъглите на завъртане с точност 0,1°
Осветлениехалогенно
Захранване220±22 V, 50 Hz, променливотокова мрежа
Светлинни филтриотразена светлина: матов, жълт, зелен, син
Потребителско нивоопитни потребители, за професионалисти
Поляризаторпреминаваща светлина: маркировка на скалата при 0°, 90°, 180°, 270°; възможност за завъртане на 360°; отразена светлина: свалящи се
Междинна тръбавграден анализатор с възможност за завъртане в диапазона 0–360°; нониусна скала за измерване на ъглите на завъртане с точност 0,1°; леща на Бертран; слот за монтиране на компенсатори
Компенсаторкомпенсатор λ; компенсатор λ/4; кварцов клин
Приложениелабораторно/медицинско
Метод за изследванена светлото поле, поляризация
Торбичка/калъф/чанта в комплектпокривало против прах
Интерфейсни съединителиWi-Fi, HDMI 1,4, USB 3.0
Карта с паметSD до 32 GB
Възможност за свързване на допълнително оборудванеUSB мишка, флашпамет (USB), Wi-Fi адаптер (USB)
Честота на кадрите, fps при разделителна способност30 при 3840x2160 (HDMI), 30 при 1920x1080 (Wi-Fi), 30 при 3840x2160 (USB 3.0)
Място на монтажтринокулярна тръба, окулярна тръба вместо окуляр
Видео формат*.h264/*.h265, *.mp4
Тялоалуминиева сплав
Спецификации на променливотоковия захранващ адаптервходни параметри: променливо напрежение 100–240 V, 50/60 Hz, изходни параметри: постоянно напрежение 12 V/1 A
=== Разделител ===Монитор
Тип на матрицатаIPS
Диагонал на дисплея, инчове13.3
Разделителна способност на дисплея, пиксели3840x2160 (4K)
Формат16:9
Яркост, cd/m²400
Брой на показваните цветове16,7 милиона
Контраст1000:1
Хоризонтален/вертикален ъгъл на видимост, °178/178
Размер на видимата зона на екрана (Ш x В), mm295x165
Разстояние между пикселите (Д x В), mm0,154x0,154
Честота на оптичния източник, Hz60
Тип на матрицата с фоново осветлениесветодиодна
Срок на експлоатация на светодиода за задно осветяване, часове50000
ИнтерфейсHDMI
Диапазон на работната температура,°C-15 — 55
Диапазон на работната влажност, %10 — 90
Захранванепроменливотоково 110 V–220 V/постояннотоково 5–12 V, 1 A (Тип-C)
Потребление на енергия, W12 (макс.)