Соларен филтър Levenhuk за 120 mm рефракторни телескопи

71,95 лв. 68,35 лв.
  • Марка: Levenhuk
  • Кат. номер: 28084
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Соларните филтри Levenhuk са изработени, като е използван специалено покритие Baader Planetarium немско производство. С тях можете безопасно да наблюдавате Слънцето, без да е необходимо да се притеснявате от трайни увреждания на очите.

Покритието Baader Planetarium AstroSolar Visual осигурява висококачествени образи по време на наблюдения на слънцето. Дори при увеличение 60x може да видите някои подробности по слънчевата повърхност, като гранулацията; при по-големи увеличения ще сте в състояние да различите структурата на петната и факулите.

През тези филтри наблюдаваният образ на Слънцето е с неутрален бял цвят.

Как да изберете правилния соларен филтър за телескоп?
Когато избирате соларен филтър, трябва да вземете предвид нещо повече от оптичната конструкция и апертурата на Вашия телескоп, тъй като филтърът трябва да покрива напълно не само лещата на обектива, но и да пасва плътно на тръбата на телескопа. Препоръчително е също така да прикрепите филтъра към оптичната тръба посредством залепваща лента, за да предотвратите възможността филтърът да се изплъзне случайно по време на наблюденията.
Главният критерий при избора на правилния соларен филтър е диаметъра на тръбата на телескопа/предпазителя от изпотяване в сравнение с вътрешния диаметър на филтъра (когато филтърът трябва да пасне над външната част на тръбата) или външния диаметър (когато филтърът трябва да бъде поставен в тръбата). Преди да купите този филтър, моля, измерете желания диаметър на тръбата на Вашия телескоп и се уверете, че тя съвпада на стойностите в таблицата със спецификации.

Спецификации
Оптична плътност 5,0
Апертура на филтъра (диаметър на покритието), mm 100
Вътрешен диаметър, mm 134 (5,3")
Външен диаметър, mm 136 (5,4")
Употреба Продукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.


Този соларен филтър пасва на следните телескопи Levenhuk:

Levenhuk Ra R115 ED Triplet OTA
Levenhuk Ra R110 ED Doublet OTA

Филтърът може да се използва и с телескопи на други производители с подобна конструкция и диаметър на тръбата. Препоръчваме Ви да проверите вътрешния и външния диаметър на оптичната тръба на Вашия телескоп, преди да купите филтъра.

ВНИМАНИЕ! Никога не гледайте директно към Слънцето – дори за момент – през Вашия телескоп или визьор без професионално изработен соларен филтър, който покрива напълно предната част на инструмента. В противен случай може да последват трайни увреждания на очите.

Марка Levenhuk, Inc., USA
Гаранция, years 0,5
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm 4.7x19.5x19.5
Транспортно тегло, kg 0.08
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!