Телескоп Levenhuk SkyMatic 135 GTA + Ваучер Астроном и подарък

1 549,95 лв. 1 472,45 лв.
  • Марка: Levenhuk
  • Кат. номер: 18114
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

С поръчкването на SkyMatic 135 GTA получавате ваучер за инсталация (за гр. София) и косултация с професионален Астроном, който ще Ви покаже как се работи с телескопа, какви са възможностите му и ще Ви обясни какво и как да гледате. Ще Ви покаже най-интересните неща и ще Ви вкара в света на Астрономията. 

135 GTA е най-доброто съотношение цена качество в момента в средния клас!

Изключително подходящ за начинаещи, които искат да навлезнат бързо. Подходящ за астрофотография с автоматично следене. (заснемането на небесни обекти е единственият начин да видите невероятните цветове на космоса, тъй като камерите улавят светлината с натрупване за разлика от човешкото око).

Няма Друг телескоп с възможност за астрофотография и такава големина на тази или близка цена. 

Телескопът е огромен и има изключително качество на изображението.

Разполага с автоматизирана монтировка с гид за 35хил небесни обекта е изключително подходящ за начинаещи, тъй като не се налага да знаете кое къде е. Той ще се насочва сам и ще Ви ги покаже всичките. Вграденият аудио гид ще Ви помогне да влезенете много по-бързо в астрономията и ще Ви покаже красоти за които не подозирате, че съществуват и не знаете как да ги намерите.

 

Телескопът Levenhuk SkyMatic 135 GTA е рефлекторен телескоп върху азимутална монтировка с функция GoTo. Този телескоп с голяма апертура (f/5) е подходящ не само за астрономически наблюдения, но и за астрофотограия. Чрез този телескоп могат да се наблюдават детайлно лунни кратери с диаметър само 4,5 мили, пръстените на Сатурн, промяната на сезоните на Марс и далечните мъглявини и галактиките. Можете също така да гледате най-поразителните обекти от каталозите на Месие и NGC, астероиди, комети и др.

Максималното полезно увеличение в телескопа е 260x с разделителна способност 1,1". Такава комбинация осигурява най-високо качество на картината с увеличение, подходящо за повечето астрономически наблюдения.

В комплекта са включени 2 ахроматични окуляра SUPER 10 и SUPER 25 с диаметър 31,75 mm, служещи като мощни инструменти за корекция. Използваните в окуляра оптични елементи са от стъкло със специално покритие. Зрителното поле е 50–52 градуса.

Телескопът се получава с азимутална монтировка с компютърно управление AZ 114 GT SynScan. Благодарение на функцията GoTo телескопът може да захваща с невероятна точност всеки астрономически обект, когато неговите координати са запаметени в паметта на микропроцесора. Тази компютърна система ще осигури автоматично насочване към повече от 42 900 небесни обекта. Стойките SkyMatic GoTo са съвместими с външен комплект батерии 12 V.

 

Наборът включва:

  • Телескоп Levenhuk SkyMatic 135 GTA
  • Окуляри: 10 mm и 25 mm
  • Адаптер 1,25/2"
  • Оптичен визьор
  • Монтировка GoTo със системата SynScan AZ
  • Триножник с поставка за принадлежности
  • Ръчен контролер
  • Батерийно отделение
  • Комплект свързващи кабели
  • Инструменти за монтаж
  • Компас
  • Ръководство за потребителя и доживотна гаранция

Телескопът Levenhuk SkyMatic 135 GTA е наистина божия благодат за неопитните астрономи: системата на монтировката с компютърно управление ще насочи инструмента към един от 42 900-те небесни обекта, съхранявани в нейната база данни. В онлайн магазина за телескопи на Levenhuk можете да намерите най-богат асортимент телескопи, предназначени за различни цели, различни възрастови групи и нива на опит. Намерете своя модел и съзерцавайте звездите с нас!